Какво да очакваме от рали спринт Пампорово 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Рали спринт „Пампорово“ дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат с нови и непознати трасета за екипажите, които ще вземат участие в него. В следващите редове може да се запознаете с характеристиките на двете отсечки, които ще определят призьорите в първото издание на рали спринт „Пампорово“.

СЕ1-2 Смолянски езера

Трасето, използвано за етапа, има богата автомобилна история – то многократно е карано през 70-те и 80-те години в рали Хеброс, както и като планинско Смолян. Пътят между гр. Смолян и с. Стойките е широк от край до край и със сравнително нов асфалт. Първата част на етапа, чиято дължина е около 7.00 км и която е на изкачване, може условно също да се раздели на две (еднакви по дължина) части – по-технична и бавна първа и по-бърза втора част, която стига до Превала, от който започва почти 3.80-километровото спускане към финала, което също така има както по-технични, така и по-бързи участъци. Организаторите са предвидили два естествени шикана, вторият от които е обединен с изкуствен за допълнителна безопасност.

СЕ3-4 Пампорово

Етапи като този се броят на пръсти в българския рали шампионат! Пътят над с. Левочево предлага изключително множество от най-разнообразни завои по тесен път с нов асфалт, лъкатушещи покрай множеството от вилните селища и хотелите на курорта Пампорово. След първите малко над 7 км етапът се включва в пътя Пампорово-Смолян, който е доста по-широк и бърз и е само на спускане. До финала се наброяват един изкуствен и два естествени шикана, вторият от които е разположен на паркинг непосредствено преди финала и ще представлява атракция не само за състезателите, а и за публиката, която може да наблюдава дори и от хотелите, които се намират в непосредствена близост до пътя.