Двадесет и два заявени екипажа за рали спринт Пампорово 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Двадесет и два екипажа заявиха участие в първото издание на рали спринт „Пампорово“ 2021 – последен кръг от националното рали спринт първенство. Състезанието ще се проведе на 6 и 7 ноември по техничните родопски пътища края Смолян и курортен комплекс Пампорово.

С номер 1 ще стартират шампионите от миналия сезон Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), които са сочени и за основни фаворити за победата. За дебюта на рали спринт „Пампорово“ те ще имат сериозна конкуренция в лицето на Антон Титов и Динко Георгиев (Skoda Fabia R5), които вече натрупаха ценен опит и стават все по-бързи с новата за тях машина.

Един от най-бързите екипажи при автомобилите с един двигателен мост Динко Георгиев и Живко Иванов (Citroen C2 R2) са записани със стартов номер 3. След трудностите в предишния кръг в Дряново, сега Иванов и Желев ще търсят добро класиране по техничните скоростни отсечки край Смолян.

Интересна битка се очертава при автомобилите от бившата група N – екипажите на Борис Григоров / Виктор Миленков (Mitsubishi Lancer Evo IX), Костадин Щерев / Николай Арабаджиев (Subaru Impreza) се надяват, че ще могат да притеснят лидерите с автомобили R5. Те са със състезателни номера 4 и 5.

След силното предстяване в почти домашния спринт в Дряново, Христо и Манол Парашкевови (Subaru Impreza) ще се опитат отново да се качат на подиума в Пампорово, а и да затвърдят добрите си позиции в клас HC2.

Силна ще е и конкуренцията в клас RC4, където освен Динко Иванов и Живко Желев, заявки са подали трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов (Peugeot 208 R2) и Николай Мишев (Peugeot 208 Rally4), който за старта през уикенда ще разчита на нов навигатор – Ангел Башкехайов.

Интересна ще е битката за победата в клас RC3/N, където Емил Денев и Георги Кузев си размениха по една победа през сезона. Този път битката между двамата ще бъде на непозната територия по родопските трасета. Към двамата лидери в класа ще се присъдинят Александър Димитров и Александър Спиров, които трябва да дебютират с новата за тях Ford Fiesta.

Най-много автомобили са заявени в клас RC5 – 4. Интересна ще е битката между Красимир Каменов / Виктор Туджаров (Citroen Saxo) и Петър Йорданов / Любка Йорданова (Hyundai i20 Coupe). В карето се включват и Емил Петров / Пламен Танев (Peugeot 106 Rallye), както и дебютантите Данаил Русев / Иван Данков (Hyundai i20 Coupe).

В клас HC 3 заявки са подали три екипажа – Добрин Борисов / Пламен Иванов (Renault Clio Maxi), Иван Иванов / Румен Иванов (Honda Civic) и Валери Димитров / Георги Ставров (Audi A3).

Два екипажа ще се състезават в клас HC4 – Пламен Георгиев / Богомил Петров (Fiat Punto) и Янислав Малинов / Теодор Иванов (Fiat Palio).

Рали спринт „Пампорово“ 2021 ще стартира в събота с церемониален старт в 17:30 ч. пред хотел „Перелик“.

Същинското състезание започва на следващия ден с първия специален етап „Смолянски езера“ в 9:30 часа. Награждаването на призьорите в рали спринт „Пампорово“ ще бъдат наградени в 15:30 часа.